MAHALLIY MADANIYATNI GLOBAL MIQYOSDA TANITISH: QOZOG‘ISTONDAGI ‘ASTANA ART FEST’ MARKETING STRATEGIYASI - Umaraliyeva Shahnoza Odiljon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya-Ushbu maqola – mahalliy madaniyatni global auditoriyaga tanitish jarayonida misol sifatida Astana Art Fair 2025 (Qozogʻiston, Astana) tadbirining marketing strategiyasini ilmiy tahlil qiladi. Festivalning brendlash yondashuvi, STP (segmentatsiya-targetlash-pozitsiyalash) va 4P (mahsulot-narx-joy-targʻibot) marketing komponentlari asosida chuqur koʻrib chiqiladi. Statistika va faktografik ma’lumotlar yordamida festivalning mahalliy va xalqaro auditoriya bilan ishlashdagi imkoniyatlari, cheklovlari va strategik tavsiyalari taklif etiladi. Tahlil natijasida madaniy tadbirlar orqali shahar brendini mustahkamlash va kreativ iqtisodni faollashtirish yo‘llari ko‘rsatiladi.