ERTAK TERAPIYASI ORQALI MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISH - Mamurova Mushtari Maxammadjanovna; Abdullayeva Husnida Abbosjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning og‘zaki nutqini shakllantirishda ertaklarning o‘rni va ahamiyati atroflicha tahlil etiladi. Ertaklar bolaning dunyoqarashi, estetik didi hamda ijodiy tafakkurini rivojlantirish bilan birga, uning so‘z boyligini kengaytirish, grammatik tuzilmalarni o‘zlashtirish va muloqot ko‘nikmalarini shakllantirishda samarali vosita sifatida xizmat qiladi. Maqolada ertaklarni pedagogik jarayonga maqsadga muvofiq integratsiya qilish usullari hamda bu orqali bolalarning muloqotga kirishish faolligini oshirishga qaratilgan metodik yondashuvlar yoritilgan. Shuningdek, ertaklar vositasida bolaning emotsional holati, hissiy olami va axloqiy sifatlarini rivojlantirish imkoniyatlari ham asoslab beriladi. Tadqiqotda bolalarning yosh xususiyatlari, psixologik holati va individual jihatlarini inobatga olgan holda ertak tanlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi.