GILOS YETISHTIRISH XARAJATLARINI OPTIMALLASHTIRISH YOʻLLARI - Bahodirjon Nosirov,; Muhammadyusuf Ahrorov, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada gilos yetishtirishda xarajatlarni optimallashtirishning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. 2024–2026 yillarga oid statistik maʼlumotlarga tayangan holda, gilos yetishtirish tannarxining tarkibiy tuzilishi, agrotexnologik optimallashtirishning asosiy yoʻnalishlari va xalqaro tajriba asosida iqtisodiy samaradorlikni oshirish mexanizmlari o‘rganilgan. Intensiv bog‘larni barpo etish, klonal payvandtaglardan foydalanish, aniq dehqonchilik texnologiyalari va resurslarni tejovchi sug‘orish tizimlari xarajatlarni kamaytirishning asosiy omillari sifatida baholanadi. Maqolada ikki jadval va bir chizma asosida xarajatlar tarkibi va iqtisodiy samaradorlik ko‘rsatkichlarining dinamikasi keltirilgan.