STIGMA, TAMG‘ALASH VA DISKRIMINATSIYA: IJTIMOIY-MADANIY HAMDA SALOMATLIKKA TA’SIRI - Mamatova G.Y., (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada stigma, tamg‘alash va diskriminatsiya tushunchalarining nazariy asoslari, ularning jamiyat va shaxs hayotiga ta’siri hamda ushbu salbiy ijtimoiy hodisalarning oldini olish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida stigmaning shakllanish omillari, diskriminatsiyaning ko‘rinishlari va ularning inson salomatligi hamda ijtimoiy faolligiga ta’siri tahlil qilindi. Shuningdek, stigma va diskriminatsiyani kamaytirishga qaratilgan samarali yondashuvlar ko‘rib chiqildi.