DISKURS VA UNING TURLARI - Mamasoliyeva Zulayho Nizomiddin qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:    Mazkur maqolada zamonaviy tilshunoslikning muhim kategoriyalaridan biri hisoblangan diskurs tushunchasi, uning nazariy asoslari va asosiy turlari tahlil qilinadi. Diskurs tilning faqat grammatik va leksik tizimi bilan chegaralanmay, balki uning kommunikativ, pragmatik, ijtimoiy va madaniy jihatlarini ham qamrab oluvchi murakkab hodisa sifatida yoritiladi. Tadqiqotda diskursning ilmiy, siyosiy, pedagogik, media, institutsional va kundalik muloqot kabi turlari ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalari diskursning insonlar o‘rtasidagi kommunikatsiya jarayonlarini samarali tashkil etishda muhim o‘rin tutishini ko‘rsatdi.