OCHIQ MASHG‘ULOTLARNI TASHKIL ETISH BO‘YICHA XORIJIY TAJRIBALAR TAHLILI - Axmadjonova Nodirabegim Sharibjon Qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ochiq mashgʼulotlarni tashkil etishning xorijiy tajribalari tahlil qilinadi. Finlandiya, Germaniya, Janubiy Koreya, Singapur va AQSh kabi mamlakatlarda qoʼllanilayotgan ochiq taʼlim modellari, ularning metodologik asoslari va amaliy natijalari oʼrganiladi. Ochiq mashgʼulotlarning taʼlim samaradorligiga taʼsirlari, pedagogik yondashuvlar va innovatsion texnologiyalarning oʼrni yoritiladi. Olingan natijalar asosida O‘zbekiston taʼlim tizimiga tavsiyalar ishlab chiqiladi.