IQTISODIY RIVOJLANGAN DAVLATLAR TA'LIM TIZIMINING O'QITISH TEXNOLOGIYALARI VA ULARNI O'ZBEKISTON SHAROITIDA JORIY ETISH IMKONIYATLARI - Sotvoldiyeva Maftuna Jumanali qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iqtisodiy rivojlangan davlatlar — AQSH, Germaniya va Yaponiyaning ta'lim tizimlarida qo'llaniladigan zamonaviy o'qitish texnologiyalari atroflicha tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari ko'rsatishicha, AQSH ta'lim tizimi talaba markazli yondashuv, ijodiy tafakkur, individual imkoniyatlarni rivojlantirish va zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini keng qo'llash orqali raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlashga yo'naltirilgan. Germaniya tizimi professional va kasbiy tayyorgarlik, tizimli strukturaviy yondashuv, dual ta'lim modeli hamda amaliyotga yo'naltirilgan o'quv jarayoni bilan xarakterlanadi.