LOYIHA METODINING UMUMIY MAZMUNI VA AMALGA OSHIRISH BOSQICHLARI - Ishonxo‘Jayev Nu’monxo‘Ja Iqbolxo‘ja o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada loyiha metodi (project-based learning)ning umumiy mazmuni, tarixiy rivojlanish yo'li va ta'lim jarayonida amalga oshirish bosqichlari ilmiy jihatdan tahlil etiladi. Loyiha metodi talabalar va o'quvchilarda kasbiy ko'nikmalar, ijodiy tafakkur va hamkorlik qobiliyatini rivojlantirishning samarali vositasi sifatida tadqiq qilinadi. Maqolada loyiha metodining tuzilmasi, o'qituvchi va talabaning roliga qo'yiladigan talablar, loyiha turları va amalga oshirishdagi bosqichlar batafsil yoritiladi. Tadqiqot natijalari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.