ZAMONAVIY SAVDONING RIVOJLANISH YO‘LLARI - Alimov Abdullo Maxammetovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy savdoning ahamiyati, u rivojlanishining asosiy bosqichlari, zamonaviy savdo tarmoqlarining shakllanishi, raqamli texnologiyalar va innovatsiyalarning savdoga ta’siri, iste’mol bozori tendensiyalari, logistika, servis va raqamlashtirish, hamda mamlakat iqtisodiyotida o‘zgarishlarni yuzaga keltiradigan omillar xolis tahlil qilinadi. Savdoning transformatsiyasi va unda yangi mexanizmlarni joriy qilish, iqtisodiy islohotlar, zamonaviy marketologik yondashuvlar, xalqaro tajribalar hamda iste’molchilar madaniyatiga alohida e’tibor qaratiladi. Savdo tarmoqlari va bozor iqtisodiyoti rivojining istiqbolli yo‘nalishlari chuqur yoritiladi.