BOLALARDA MUSIQIY XOTIRANI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - Primqulova Shaxrizoda, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Bolalarda musiqiy xotirani shakllantirish va rivojlantirish ularning umumiy intellektual va ijodiy qobiliyatlarini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola musiqiy xotiraning psixologik-pedagogik jihatdan tahlilini taqdim etadi, uning turlari va mexanizmlarini o'rganadi. Unda bolalarda musiqiy xotirani samarali rivojlantirishga qaratilgan nazariy yondashuvlar va amaliy pedagogik usullar ko'rib chiqiladi. Tadqiqot musiqiy ta'lim jarayonida xotira samaradorligini oshirish bo'yicha tavsiyalar beradi, bu esa bolalarning musiqiy idrokini chuqurlashtirishga xizmat qiladi.