РАҚАМЛИ ТАЪЛИМ МУҲИТИДА ЎҚУВЧИЛАР БИЛИМИ ВА ФАОЛЛИГИ ДИНАМИКАСИНИ БАҲОЛАШНИНГ ТАРКИБИЙ КОМПОНЕНТЛАРИ ВА МЕЗОНЛАРИ - С.С.Насриддинов; С.М. Рахматова (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ушбу мақолада рақамли таълим муҳитда ўқувчиларнинг билими ва фаоллиги динамикасини баҳолашнинг таркибий компонентлари ва мезонлари илмий жиҳатдан таҳлил қилинган. Замонавий ахборот технологиялари шароитида таълим олувчиларнинг ўзлаштириш даражаси ва виртуал фаоллигини мониторинг қилишнинг педагогик тизими ёритилган. Мақолада баҳолашнинг когнитив, мотивацион, фаолиятли ва рефлексив компонентлари ҳамда уларнинг тегишли мезонлари белгилаб берилган.