ЎҚУВЧИЛАРНИНГ БИЛИМ ОЛИШ ФАОЛИЯТИНИ БАҲОЛАШ ВА МОНИТОРИНГ ҚИЛИШНИНГ АНЪАНАВИЙ ҲАМДА РАҚАМЛИ МЕТОДЛАРИ: ҚИЁСИЙ-КРИТЕРИАЛ ТАҲЛИЛ - С.С.Насриддинов,; С.М. Рахматова, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ушбу мақолада ўқувчиларнинг билим олиш фаолиятини баҳолаш ва мониторинг қилишнинг анъанавий ҳамда рақамли методлари қиёсий-критериал асосда таҳлил қилинган. Тадқиқотда ҳар икки ёндашувнинг ўзига хос хусусиятлари, афзалликлари ва камчиликлари белгиланган мезонлар асосида ўрганилган. Рақамли технологияларнинг баҳолаш тизимини автоматлаштириш, таълим олувчиларнинг ривожланиш динамикасини реал вақт режиминда кузатиш ҳамда таълим сифатини назорат қилишдаги имкониятлари асослаб берилган.