ЗАМОНАВИЙ ТАЪЛИМ ПАРАДИГМАСИДА “РАҚАМЛИ ТАЪЛИМ ИЗЛАРИ” ВА “ТАЪЛИМ ТАҲЛИЛИ” ТУШУНЧАЛАРИНИНГ МАЗМУН-МОҲИЯТИ - С.С.Насриддинов,; С.М.Рахматова, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ушбу мақолада замонавий таълим парадигмасида рақамлаштириш жараёнларининг ўрни ва аҳамияти таҳлил қилинган. Тадқиқотда бугунги кун таълим тизимининг муҳим элементларидан бирига айланиб бораётган “рақамли таълим излари” ва “таълим таҳлили” тушунчаларининг мазмун-моҳияти, уларнинг ўзаро боғлиқлиги ҳамда таълим сифатини оширишдаги роли ёритиб берилган. Шунингдек, ўқувчи ва ўқитувчиларнинг рақамли фаолияти натижасида ҳосил бўлувчи маълумотларни тўплаш ва таҳлил қилиш орқали ўқув жараёнини индивидуаллаштириш ҳамда таълим менежментини такомиллаштириш имкониятлари асослаб берилган.