Q.MÁTMURATOVTIŃ “BIR ÚYDE EKI ÓMIR” DRAMASINDA QAHARMAN XARAKTERIN SÚWRETLEWDE REMARKANIŃ ÁHMIYETI - Qádirniyazova Nargiza Keńesbay qızı, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotaciya. Bul maqalada qaraqalpaq ádebiyatınıń belgili dramaturgı Q.Mátmuratovtıń “Bir úyde eki ómir” dramasında qaharman xarakterin ashıp beriwde remarkalardıń tutqan ornı hám xızmeti analizlenedi. Shıǵarmadaǵı remarkalar tekst hám saxna ortasındaǵı kópir sıpatında qaralıp, personajlardıń ishki keshirmelerin, psixologiyalıq jaǵdayın hám avtor ideyasın túsindiriwdegi kórkemlik áhmiyeti mısallar menen tiykarlanǵan.