GULMURAT SHAYÍR HÁM FOLKLOR - Qádirniyazova Nargiza Keńesbay qızı, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotaciya. Bul jumısta qaraqalpaq ádebiyatı hám mádeniyatında óshpes iz qaldırǵan talantlı shayır hám belgili folklor jınawshı Gúlmurattıń ómiri hám dóretiwshilik jolı izertlenedi. Avtor óz qosıqlarında xalıqtıń dárti, arman-tilekleri hám watansúyispenshilik sezimlerin sheberlik penen sáwlelendirgen. Sonıń menen birge, onıń qaraqalpaq awızeki dóretiwshiligi úlgilerin jıynaw, saqlaw hám kelesi áwladqa jetkeriwdegi baha jetpes miynetleri keńnen analizlenedi. Izertlew qaraqalpaq ádebiyatı, folklorı hám tariyxı menen qızıǵıwshı kórkem óner tarawındaǵılar, studentler hám kitapxanalar ushın arnalǵan.