QASHQADARYO–SURXONDARYO MUSIQIY USLUBLARINI MUSIQA MADANIYATI DARSLARIDA O‘RGATISH USLUBLARI - Musulmonova Adiba Nafasovna,; Nuriddin Azizov Malikovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Qashqadaryo va Surxondaryo vohalariga xos musiqiy uslublarning o‘ziga xos xususiyatlari hamda ularni musiqa madaniyati darslarida o‘qitishning samarali usullari yoritilgan. Ushbu hududlar musiqiy merosi xalqning ma’naviy qadriyatlari, urf-odatlari va madaniy an’analarini aks ettiruvchi muhim manba hisoblanadi. Maqolada o‘quvchilarga voha musiqasi namunalarini o‘rgatish jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlardan foydalanishning ahamiyati tahlil qilingan.