OʻZBEK TILIDA NEOLOGIZMLARNING SHAKLLANISHI VA QOʻLLANISH XUSUSIYATLARI - Aziza Ismoilova, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya (oʻzbek tilida): Ushbu maqolada oʻzbek tilining lugʻat tarkibida yuz berayotgan yangilanish jarayonlari, neologizmlarning paydo boʻlish omillari va ularning qoʻllanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Neologizmlarning ilm-fan, texnika, ijtimoiy hayot hamda madaniy jarayonlar ta’sirida shakllanishi yoritilib, ularning zamonaviy oʻzbek adabiy tilidagi oʻrni ochib beriladi.