OʻZBEK TILIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING SEMANTIK VA USLUBIY XUSUSIYATLARI - Toshturdiyeva Aziza, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya (oʻzbek tilida); Ushbu maqolada oʻzbek tilidagi frazeologik birliklarning shakllanishi, semantik mazmuni va uslubiy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Frazeologizmlarning xalq tafakkuri, milliy qadriyatlari hamda til boyligini aks ettirishdagi oʻrni yoritiladi. Shuningdek, ularning badiiy asarlar va kundalik nutqda qoʻllanish xususiyatlari misollar asosida oʻrganiladi.