TEACHING VOCABULARY - Nabiyeva Marjona,; Ismailova Sojida, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola ingliz tilini o‘qitishda so‘z boyligini o‘rgatishning o‘rni, usullari va samarali strategiyalariga bag‘ishlangan. Maqolada so‘z boyligini shunchaki yodlash emas, balki kontekstda o‘zlashtirish, takrorlash va faol ishlatish orqali mustahkamlash zarurligi asoslanadi. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, o‘yinli mashg‘ulotlar, lug‘at bilan ishlash metodlari va leksik kompetensiyani rivojlantirish bosqichlari tahlil qilinadi. Maqola xorijiy til o‘qituvchilari, metodistlar va til o‘rganuvchilar uchun amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.