2017-2021-YILLARDA O’ZBEKISTON RESPUBLIKASINI YANADA RIVOJLANTIRISH BO’YICHA HARAKATLAR STRATEGIYASIDA GLOBAL MUAMMOLARNING TASNIFI - Sherxanov Sultonmurod Davronboy o’g’li,; Abdulboqiyeva Fazilat Baxtiyor qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada 2017–2021-yillarda O‘zbekiston Respublikasini rivojlantirish bo‘yicha Harakatlar strategiyasi doirasida global muammolarning tasnifi va ularning mamlakat taraqqiyotiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda global muammolar iqtisodiy, ijtimoiy, ekologik va siyosiy yo‘nalishlar kesimida tasniflanib, ularning milliy rivojlanish strategiyasida tutgan o‘rni ochib beriladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, global muammolarni to‘g‘ri tasniflash va ularni milliy strategiya bilan uyg‘unlashtirish barqaror rivojlanishning muhim omili hisoblanadi. Mazkur maqola global jarayonlar va milliy siyosat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni chuqurroq anglashga xizmat qiladi.