JULIEN SORREL VA MARTIN IDEN OBRAZLARIGA BIR NAZAR - Abduraimov Dilshodjon Abduraim o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dunyo adabiyotining ikkita buyuk na’munasi Stendal qalamiga mansub “Qizil va qora” romanidagi Julien Sorrel obrazi hamda Jek London qalamiga mansub “Martin Iden” romanidagi Martin Iden obrazlaridagi mushtarrak jihatlarning o‘ziga xos xususiyatlari hamda ushbu ikki obraz misolida badiiy asar qahramonlarinning ruhiyat dunyosining o‘ziga xos xosliklari asnosida o‘sha davrning ijtimoiy-siyosiy holatining mohiyatini ochib berishga qaratilganligi bilan bog‘liqdir.