MIGRATSIYA JARAYONLARIDA FUQAROLARNING HUQUQIY HIMOYASI - Jalilova Sabrina Hamza qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada migratsiya jarayonlarida fuqarolarning huquqiy himoyasi, ularning mehnat va ijtimoiy huquqlari, shuningdek, xorijda yuzaga keladigan muammolar va ularni hal etishning huquqiy mexanizmlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi fuqarolarining mehnat migratsiyasi jarayonidagi huquqlarini ta’minlash, konsullik muassasalari faoliyati hamda xalqaro huquq normalarining ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, noqonuniy migratsiya, kamsitish holatlari va huquqiy himoya yetishmasligi kabi muammolar ilmiy jihatdan o‘rganiladi. Maqolada migratsiya jarayonlarini tartibga solishda davlat siyosati va xalqaro hamkorlikning o‘rni ham tahlil qilingan.