INVESTITSIYA SHARTNOMALARIDA BARQAROLASHTIRISH BANDLARI: XALQARO ARBITRAJ AMALIYOTI, MILLIY TARTIBGA SOLISHDAGI ZAIFLIKLAR VA ZAMONAVIY HUQUQIY MODEL - Egamberdiyev Tolibjon Ergashbek o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola investitsiya shartnomalaridagi barqarolashtirish bandlarining xalqaro arbitraj amaliyotida talqin qilinishi, rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlar investitsiya siyosatidagi barqarorlik mexanizmlari, shuningdek milliy tartibga solish tizimidagi tizimli zaifliklarni qiyosiy-huquqiy usulda tahlil etadi. Tadqiqotda 1977-yildan 2023-yilgacha bo‘lgan davrni qamrab oluvchi 15 dan ortiq arbitraj qarorlari, ICSID, UNCTAD va OECD hujjatlari tahlil qilingan. Natijada barqarolashtirish bandlarining zamonaviy huquqiy modeli - besh elementli konsepsiya - taklif etilgan va O‘zbekiston uchun qonunchilik darajasidagi aniq tavsiyalar ishlab chiqilgan.