SINGAPUR MODELI: XALQARO TIJORAT SHARTNOMALARIDA JAVOBGARLIKNI HAL QILISH INFRATUZILMASI VA UNING OʻZBEKISTON UCHUN AHAMIYATI - Avazov Akmal (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Maqolada Singapurning xalqaro tijorat shartnomalarida javobgarlikni hal qilish modeli tahlil qilingan. Singapur shartnoma huquqining ingliz common law tizimi bilan munosabati, SIAC va SICC institutsional infratuzilmasi hamda mamlakatning oʻz mustaqil yurisprudensiyasi koʻrib chiqilgan. Singapurning CISGga aʼzoligi va common lawni xalqaro standartlar bilan uygʻunlashtirish tajribasi Oʻzbekiston uchun qiyosiy nuqtai nazardan baholangan. Xulosada Singapur modelining Oʻzbekiston qonunchiligi va sud-arbitraj amaliyotini takomillashtirishdagi ahamiyati boʻyicha takliflar berilgan.