BIZNES ASOSLARI FANINI O‘QITISHDA TADBIRKORLIK KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHNING AHAMIYATI - Haydarova Qanoat, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada biznes asoslari fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarda tadbirkorlik kompetensiyalarini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Shuningdek, bozor iqtisodiyoti sharoitida yoshlarni tadbirkorlik faoliyatiga tayyorlash, ularda biznes yuritish ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda innovatsion g‘oyalarni qo‘llab-quvvatlash masalalari tahlil qilingan. Biznes asoslari fanining ta’lim tizimidagi o‘rni, tadbirkorlik madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati va zamonaviy o‘qitish usullaridan foydalanishning samaradorligi ochib berilgan.