BIZNES ASOSLARI FANINI O‘QITISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Alijonova Barno, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Pop 1-son texnikumida “Biznes asoslari” fanini o‘qitish jarayonida Alijonova Barno tomonidan qo‘llanilayotgan zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda biznes ta’limini rivojlantirish, o‘quvchilarda tadbirkorlik kompetensiyalarini shakllantirish hamda amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish masalalari yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, loyiha asosida o‘qitish va interfaol metodlar o‘quvchilarning faolligini oshirib, ularning biznes-reja tuzish va iqtisodiy tahlil qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.