QON VA QON YARATUVCHI ORGANLARNING INSON ORGANIZMIDAGI FIZIOLOGIK AHAMIYATI HAMDA GEMATOPOEZ JARAYONIDAGI O‘RNI - Mirboboyeva Barnoxon Nuriddinovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qon va qon yaratuvchi organlarning inson organizmidagi ahamiyati, ularning tuzilishi va funksiyalari hamda gematopoez jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Qonning transport, himoya, boshqaruv va gomeostatik vazifalari tahlil qilinib, suyak ko‘migi, taloq, limfa tugunlari va timus bezining qon hujayralari hosil bo‘lishidagi roli bayon etilgan.