AN’ANAVIY VA ZAMONAVIY TIBBIYOT NUQTAI NAZARIDAN HIJOMA TERAPIYASINING DAVOLASHDAGI O‘RNI VA SAMARADORLIGI - Matkarimova Matlubaxon, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada hijoma terapiyasining tarixiy rivojlanishi, tibbiy-biologik asoslari, inson organizmiga ta’sir mexanizmlari hamda zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni tahlil qilingan. Hijomaning qon aylanish tizimi, immunitet, asab tizimi va metabolik jarayonlarga ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Shuningdek, hijoma muolajasining afzalliklari, cheklovlari va qo‘llashdagi ehtiyot choralari ko‘rib chiqilgan.