BIRIKTIRUVCHI TO‘QIMANING MORFOFUNKSIONAL XUSUSIYATLARI HAMDA ORGANIZMNING ADAPTATSION JARAYONLARIDAGI ROLI - Hojimatova Shoxsanam Valijon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Biriktiruvchi to‘qima organizmning eng keng tarqalgan to‘qimalaridan biri bo‘lib, a’zolar va to‘qimalar o‘rtasidagi bog‘lanishni ta’minlaydi, tayanch, himoya, trofik va regenerativ funksiyalarni bajaradi. Ushbu maqolada biriktiruvchi to‘qimaning kelib chiqishi, morfologik tuzilishi, asosiy hujayralari, hujayralararo moddasi hamda turlari haqida ilmiy ma’lumotlar bayon etilgan. Shuningdek, uning organizmdagi biologik ahamiyati va patologik jarayonlardagi o‘rni yoritilgan.