SUN’IY INTELLEKT VA IJTIMOIY TAFAKKUR: BILIM ISHLAB CHIQARISH, QAROR QABUL QILISH VA AXBOROTGA MUNOSABATNING TRANSFORMATSIYASI - Raximova M.N. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy ijtimoiy tafakkurga ta’siri, xususan, bilim ishlab chiqarish, qaror qabul qilish jarayonlari hamda axborotga munosabatning transformatsiyasi falsafiy va sotsiologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Tadqiqotda sun’iy intellektning inson tafakkuri va ijtimoiy munosabatlar tizimida yangi epistemologik va kommunikativ muhitni shakllantirayotgani asoslab beriladi. Shuningdek, raqamli jamiyat sharoitida tanqidiy tafakkurni rivojlantirish va insonning intellektual avtonomiyasini saqlab qolishning dolzarb masalalari yoritilgan.