SHAXSLARARO MUNOSABATLARDA SAMARALI MULOQOTNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Erkin Nurtaev,; Abdimuratov Kayratdin Mnajatdinovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada shaxslararo munosabatlarda samarali muloqotni shakllantirishning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan. Muloqotning psixologik mohiyati, uning turlari va funksiyalari, samarali kommunikatsiyani ta’minlovchi psixologik omillar hamda muloqot madaniyatini rivojlantirish usullari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalarida sog‘lom muloqot muhitini yaratishda psixolog, pedagog va ota-onalarning hamkorligi muhimligi asoslab berilgan.