OLIY HAMSHIRALIK ISHI TALABALARINING BOSHQARUV KO‘NIKMALARINI BAHOLASH MEZONLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Z.A. Chiftchi,; L. Satimova,; M. Kasimova, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Maqolada oliy hamshiralik ishi ta’lim yo‘nalishi talabalarining boshqaruv ko‘nikmalarini baholash mezonlarini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Zamonaviy sog‘liqni saqlash tizimida hamshiralarning boshqaruv faoliyati ahamiyati ortib borayotganligi munosabati bilan talabalarda liderlik, kommunikatsiya, qaror qabul qilish va jamoani boshqarish kompetensiyalarini shakllantirish hamda baholashning samarali mexanizmlarini ishlab chiqish zarurati asoslangan. Tadqiqotda kompetensiyaviy yondashuv asosida takomillashtirilgan baholash modeli taklif etilgan. Shuningdek, OSCE, simulyatsion ta’lim, 360 darajali baholash va elektron portfolio kabi innovatsion baholash texnologiyalarining ahamiyati yoritilgan.