APPLICATION OF TPM AND REFA METHODS FOR IMPROVING OPERATIONAL EFFICIENCY IN UZBEKISTAN'S TEXTILE INDUSTRY - Nabieva Kamola Furkatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston to‘qimachilik korxonalarida operatsion samaradorlikni oshirishda Total Productive Maintenance (TPM) va REFA metodologiyalarini qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot ushbu metodlarning uskunalar ishonchliligini oshirish, mehnat unumdorligini yaxshilash va ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirishdagi ahamiyatini baholaydi. Natijalar TPM va REFA metodlarini kompleks joriy etish korxonalarning raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.