MAKTAB BITIRUVCHILARINI OLIY TA’LIM VA KASB-HUNAR TA’LIMIGA YO‘NALTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI - Sobirova Shoira Arifjonovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab bitiruvchilarini oliy ta’lim va kasb-hunar ta’limiga yo‘naltirishning nazariy hamda amaliy asoslari yoritilgan. Kasb tanlashga ta’sir etuvchi psixologik omillar, kasbiy qiziqish va qobiliyatlarni aniqlash usullari, maktab psixologi, sinf rahbari, ota-onalar va ta’lim muassasalari hamkorligining ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, bitiruvchilarning ongli kasb tanlashiga ko‘maklashuvchi zamonaviy yondashuvlar va samarali yo‘llar bayon etilgan.