ЮРАК-ҚОН ТОМИР КАСАЛЛИКЛАРИ БЎЛГАНЛАРДА COVID-19 КОРОНАВИРУС ИНФЕКЦИЯСИНИНГ КЛИНИК АҲАМИЯТИ - Шодмонов Искандар Сергеевич, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация: Юрак-қон томир касалликлари (ЮҚТК) мавжуд бўлган беморларда SARS-CoV-2 вируси келтириб чиқарадиган инфекция анча оғир кечади. Сурункали патологиялар фонида вирус гомеостазни тез бузиб юборади. Бу эса ўлим кўрсаткичининг ошишига сабаб бўлади. ЮҚТК билан хасталанган беморларда COVID-19 инфекциясининг клиник кечишини, лаборатор маркерлар динамикасини ва ушбу патологияларнинг ўзаро таъсирини баҳолаш.