OLIY MAJLISNING HOKIMIYAT TIZIMIDAGI O‘RNI - Fozilov Umid Erkinovich, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Oliy Majlisining davlat hokimiyati tizimidagi o‘rni, uning konstitutsiyaviy-huquqiy maqomi, palatalarining vakolatlari hamda mamlakatda demokratik islohotlarni amalga oshirishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, parlamentning qonun ijodkorligi, parlament nazorati va davlat hokimiyati tarmoqlari o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlashdagi roli yoritilgan.