FARZAND TARBIYASIDA OTA-ONALAR MAS’ULIYATINI OSHIRISHNING NAZARIY VA AMALIY PSIXOLOGIK ASOSLARI - Abdullayeva Shaxnoza Odiljonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada farzand tarbiyasida ota-onalar mas’uliyatini oshirishning nazariy va amaliy psixologik asoslari tahlil qilingan. Oila muhitining bola shaxsining shakllanishiga ta’siri, ota-onalik kompetensiyasi, samarali tarbiya usullari hamda maktab, oila va psixolog hamkorligining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ota-onalarda mas’uliyat hissini kuchaytirish va sog‘lom oilaviy munosabatlarni shakllantirishga qaratilgan psixologik yondashuvlar bayon etilgan.