MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA O‘QUVCHILARNING MATEMATIK SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISH - Mamasidiqova Dilshoda, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada matematika fanini o‘qitishda kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘quvchilarning matematik savodxonligini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Matematik savodxonlikning mazmun-mohiyati, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, xalqaro baholash dasturlari talablari hamda o‘quvchilarda matematik kompetensiyalarni shakllantirishning samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, matematika ta’limida innovatsion pedagogik texnologiyalar va raqamli ta’lim vositalaridan foydalanishning afzalliklari ilmiy-metodik jihatdan asoslab berilgan.