PEDAGOGLARNING RAQAMLI SAVODXONLIGINI OSHIRISH: SUN’IY INTELLEKT VA TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Kamronbek Kamolitdinov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagoglarning raqamli ko‘nikmalarini takomillashtirishda sun’iy intellekt va ilg‘or texnologiyalarning o‘rni hamda imkoniyatlari tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida o‘qituvchilarning zamonaviy raqamli muhitda samarali faoliyat yuritishi uchun zarur bo‘lgan bilim va malakalar tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellektga asoslangan vositalarning darslarni rejalashtirish, o‘quv materiallarini tayyorlash, ta’lim natijalarini tahlil qilish va o‘quvchilar bilan ishlash jarayonlarini optimallashtirishdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari raqamli texnologiyalarni samarali qo‘llash pedagoglarning kasbiy salohiyatini oshirish, ta’lim sifatini yaxshilash hamda innovatsion ta’lim muhitini shakllantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.