KONSTITUTSIYAVIY SUDNING HUQUQ TIZIMIDAGI O‘RNI VA ROLI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida Konstitutsiyaviy sudning huquq tizimidagi o‘rni va roli ilmiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Konstitutsiyaviy sudning Konstitutsiya ustuvorligini ta’minlash, normativ-huquqiy hujjatlarning Konstitutsiyaga muvofiqligini nazorat qilish, davlat hokimiyati organlari faoliyatida qonuniylikni mustahkamlash hamda inson huquq va erkinliklarini himoya qilishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, Konstitutsiyaviy sudning vakolatlari, faoliyat prinsiplari, sud-huquq islohotlaridagi o‘rni va zamonaviy huquqiy davlatni rivojlantirishdagi hissasi keng tahlil qilingan. Maqolada Konstitutsiyaviy sud faoliyatining huquqiy davlat va fuqarolik jamiyatini shakllantirishdagi strategik ahamiyati ilmiy asoslangan.