SUD QARORLARINI IJRO ETISH MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sud qarorlarini ijro etish tizimining huquqiy asoslari, sud hujjatlarining o‘z vaqtida va to‘liq ijro etilishining huquqiy davlat barpo etishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Sud qarorlarini ijro etish jarayonida uchraydigan amaliy muammolar, xususan, qarzdorlarning ijrodan bo‘yin tovlashi, mol-mulkni yashirish, ijro harakatlarining cho‘zilishi, axborot almashinuvidagi kamchiliklar hamda ijro mexanizmlarining ayrim jihatlari yoritilgan. Shuningdek, mazkur muammolarni bartaraf etishga qaratilgan huquqiy, tashkiliy va raqamli yechimlar asoslab berilgan. Sud qarorlarining samarali ijro etilishi odil sudlovning ajralmas qismi ekanligi hamda fuqarolarning sud tizimiga bo‘lgan ishonchini mustahkamlashdagi o‘rni ochib berilgan.