SUD QARORLARINING QONUNIYLIGI VA ASOSLANGANLIGINI TA’MINLASH MASALALARI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada sud qarorlarining qonuniyligi va asoslanganligini ta’minlashning nazariy hamda amaliy jihatlari ilmiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Sud qarorining qonuniy va asosli bo‘lishi odil sudlovning eng muhim mezonlaridan biri ekani, bunday qarorlarni qabul qilishda sudyaning mustaqilligi, dalillarni har tomonlama baholashi va protsessual qonunchilik talablariga qat’iy rioya etishi zarurligi yoritilgan. Shuningdek, sud qarorlarining sifati, ularni yuqori instansiya sudlari tomonidan qayta ko‘rib chiqish mexanizmlari, zamonaviy axborot texnologiyalarining sud faoliyatidagi o‘rni hamda sud-huquq islohotlarining ushbu yo‘nalishdagi ahamiyati tahlil etilgan.