HOMILADOR AYOLLARDA KAMQONLIK VA UNDA DAVOLASHNING TABIIY USULLARI - Jo'raboyeva Nixola Sodiqjon qizi,; Abdullayeva Nilufar Ilxomjon qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada homilador ayollarda uchraydigan kamqonlik sabablari, kasallikning ahamiyati, uning homiladorlik va homila rivojiga ta’siri, zamonaviy va tabiiy davolash yo‘llari keng yoritilgan. Xususan, kamqonlikni erta aniqlash, uning oldini olish va davolashda tabiat ne’matlaridan, jumladan o‘simlik va oziq-ovqat mahsulotlaridan to‘g‘ri foydalanish usullari haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, kamqonlikning asoratlari, profilaktik choralari va sog‘lom homiladorlik uchun zarur maslahatlar ham batafsil ko‘rsatilgan.