KOSHI MASALASI YECHIMI MAVJUDLIGINI PIKAR KETMA-KET YAQINLASHISHLARI USULI ASOSIDA ISBOTLASH - Safarboyeva Maftuna Aminboy qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada birinchi tartibli oddiy differensial tenglama uchun qo‘yilgan Koshi masalasining yechimi mavjudligini isbotlash masalasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda Koshi masalasi integral tenglamaga keltiriladi va Pikar ketma-ket yaqinlashishlari usuli orqali yechimning mavjudligi asoslanadi. Shuningdek, yechimning berilgan to‘rtburchakli sohada aniqlanishi, funksiyaning uzluksizligi, chegaralanganligi va Lipshits sharti kabi yetarli shartlarning matematik mazmuni ochib beriladi. Maqolada nazariy isbot amaliy misol bilan mustahkamlanib, Lipshits sharti bajarilmagan holatda yechimning yagonaligi buzilishi mumkinligi ham ko‘rsatib o‘tiladi.