ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKNING NAZARIY VA AMALIY MASALALARI - Akbarov Alijon Ikrom o`g`li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy tilshunoslikning nazariy asoslari va amaliy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Lingvistik tadqiqotlarning yangi metodologiyalari, til va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir, shuningdek, til o‘zgarishlarining zamonaviy shakllari ko‘rib chiqiladi. Asosiy e’tibor tilshunoslikdagi amaliy masalalar, jumladan, tarjima nazariyasi, internet tilshunosligi va korpus lingvistikasi kabi sohalarga qaratilgan.