YASHIL ARXITEKTURA YO‘NALISHIDA BARQAROR RIVOJLANISH TAMOYILLARI - Abduraimova Nafisa, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yashil arxitektura tushunchasi, uning nazariy asoslari, ekologik va iqtisodiy afzalliklari, O‘zbekistonda rivojlanish istiqbollari hamda zamonaviy qurilishdagi ahamiyati yoritiladi. Energiya samaradorligi, ekologik qurilish materiallari, qayta tiklanuvchi energiya manbalari va yashil hududlarni tashkil etish masalalari tahlil qilinadi.