SOG‘LOM TURMUSH TARZINI TARG‘IB QILISHDA MAHALLANING O‘RNI VA AHAMIYATI - Abdusamatov Ozodbek Olimjon o‘g‘li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sog‘lom turmush tarzini shakllantirish va targ‘ib qilishda mahalla institutining o‘rni hamda ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, Yangi O‘zbekiston sharoitida aholi salomatligini mustahkamlash, jismoniy faollikni oshirish, sog‘lom ovqatlanish madaniyatini rivojlantirish, zararli odatlarning oldini olish hamda mahallalarda sog‘lom ijtimoiy muhitni yaratish borasida amalga oshirilayotgan islohotlar ilmiy jihatdan yoritilgan. Mahallaning davlat va jamiyat hamkorligini mustahkamlashdagi o‘rni ham tahlil etilgan.