BOSHLANG‘ICH TA’LIM JARAYONIDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA O‘QUVCHILARNING MANTIQIY, TANQIDIY VA IJODIY FIKRLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Narbayeva Gulasal Sharof qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida zamonaviy kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘quvchilarning mantiqiy, tanqidiy va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik-psixologik mexanizmlari tadqiq etilgan. Kichik maktab yoshidagi bolalarning intellektual salohiyatini oshirishda interaktiv ta'lim texnologiyalari va muammoli vaziyatlarning o‘rni tahlil qilingan. Maqola davomida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash darajasini yuksaltirishga qaratilgan amaliy taklif va metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.