O‘SMIR YOSHDAGI O‘QUVCHILARNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARINI HISOBGA OLGAN HOLDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARINI TASHKIL ETISH METODIKASI - Abduqaxorova Muslimaxon Mirzabaxrom qizi, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smir yoshdagi o‘quvchilarning psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda tasviriy san’at darslarini tashkil etishning pedagogik va metodik asoslari yoritilgan. O‘smirlik davriga xos bo‘lgan maksimalizm, tanqidiy fikrlash, mustaqillikka intilish, emotsional barqarorlikning o‘ziga xos jihatlari hamda ularning tasviriy faoliyatga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, tasviriy san’at darslarida individual yondashuv, samimiy muloqot, rag‘batlantirish va zamonaviy ta’lim metodlaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijodiy qobiliyati, badiiy tafakkuri, estetik didi va tasviriy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab berilgan.