JISMONIY TARBIYA ORQALI YOSHLARNI VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASH - Qurbonova Dildora,; Saparboyev Mavlonbek Mirzobek o'g'li, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jismoniy tarbiya va sport mashg‘ulotlari vositasida o‘sib kelayotgan yosh avlodni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashning ijtimoiy-pedagogik mexanizmlari tadqiq etilgan. Muallif jismoniy madaniyatning shaxs ma’naviy-axloqiy qiyofasini shakllantirishdagi o‘rni, milliy o‘yinlar va sport turlarining vatanparvarlik tuyg‘usini yuksaltirishdagi ahamiyatini ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilgan. Maqolada yoshlarda milliy g‘urur, sadoqat, mardlik va fidoiylik kabi xislatlarni jismoniy tarbiya darslari va darsdan tashqari tadbirlar tizimida rivojlantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.